Youme`s ”Åpen hall”

Gruppa som holder Youme er fra tiende klasse og består av Camilla Hagen, Jonas Evensen, Nicolai Skårerverket, Tuva Rønningen, Jesper Randem og Emilie Berntsen. De holder den nye gymsalen på Rotnes ungdomsskole åpen for både elevene på 5.-7. trinn på Rotnes skole og elevene på Rotnes ungdomskole. De fleste som møter er elever fra barneskolen der.

Det er gratis å komme inn. Man kan ta ut hva man vil av ting og leker, og det er opp til deg om hva du vil gjøre. Eksempler på hva barna gjør er å lage hytte, spille basket eller å løpe om kapp. Jeg intervjuet 4 av Youme-lederne og spurte hvorfor de ville være med i Youme.

 

”Jeg ville bli et bedre forbilde for barna og få flere studiepoeng”, svarte Jonas Evensen, 15år.

”Jeg ble inspirert til å bli med i Youme-gruppa av Youme-lederne som var før meg”, fortalte Camilla Hagen, 15 år.

”Jeg ville ha en lederrolle og være en som barna kan se opp til”, forklarte Jesper Randem, 15 år.

”Jeg ønsket å lære å være en leder og ha bedre kontroll”. svarte Tuva Rønningen, 15 år

 

Alle lederne vil at barna skal ha det gøy og kose seg den timen de er der hver fredag. Noe de ser at barna gjør! De ler, har det gøy og finner på mye morsomme leker. Enten de bygger, sparker ball eller kaster, har de det gøy . Youme-lederne fortalte at det første gangen ikke møtte så mange elever. Senere har det stadig blitt flere og nå håper de at enda flere barn vil komme på fredagene. Alle er velkomne til lek og moro på fredagene!

 

 

Skrevet av: Alexander, sist oppdatert: 16.03.2014