Lurer du på noe? Trenger du hjelp?

Hjelp

Av og til er noe vanskelig

Av og til synes vi noe er vanskelig. Det kan være noe hjemme, noe på skolen eller noe med venner. Det er vanlig, alle strever av og til.

 

Hjelpe seg selv og be om hjelp

Noen ganger kan du klare å hjelpe deg selv når du synes noe er vanskelig. Andre ganger kan det være lurt å be om hjelp. Alle som kjenner deg godt, kan hjelpe deg. Mamma, pappa, kontaktlærer, andre lærere og helsesøster på skolen kan og vil hjelpe deg. Noen ganger kan vennene dine hjelpe deg. Ikke vær redd for å be om hjelp. Spør om hjelp når du trenger det! Alle trenger hjelp av og til. Begynn med å be om hjelp fra de som kjenner deg best, ofte er det nok. Ofte lar ting seg løse når man jobber med det.

 

Hjelp fra oss som jobber i Nittedal kommune

Ordet kommune kommer av det latinske navnet communis, som betyr felles. Alle som bor eller jobber i Nittedal kommune er en del av kommunen vår, en del av vårt fellesskap. Vi som jobber i kommunen skal sørge for gode barnehager, skoler, eldresenter, helsestasjon, brøyte snø og gjøre andre ting som trengs der folk bor.

Av og til kan man trenger annen hjelp enn den man kan få av de som kjenner deg godt. Da kan du eller en voksen ta kontakt med noen av hjelperne for barn og unge i Nittedal kommune. I menyen til venstre kan du lese om hvem som kan hjelpe til.

 

Alle hjelpere har taushetsplikt

Alle vi som jobber med barn og ungdom har taushetsplikt. Det betyr at vi ikke kan si videre det dere forteller til oss. Men hvis noen forteller oss om noe som er straffbart, for eksempel at noen blir slått eller andre ting som ikke er lov, må vi si fra til andre voksne for å kunne hjelpe deg. Vi sier aldri fra til andre, uten å snakke grundig med deg om dette først.

 

Sist oppdatert: 07.04.2014